Over ons

Wie maakt dit?
De Schrijfakademie wordt gecoördineerd door prof. dr. Els Stronks (Universiteit Utrecht) en is een initiatief van alle universitaire opleidingen Nederlandse taal en cultuur, middelbare schooldocenten en uitgeverijen en schrijversorganisaties.

Wat leer je hier?
De Schrijfakademie gaat er vanuit dat je schrijven kunt leren, door te oefenen met het vinden van stof en stijl. En door te leren te lezen door de ogen van een schrijver. De schrijf-, lees- en herschrijfoefeningen in de Schrijfakademie helpen je daarbij. De Schrijfakademie is in aanbouw, wordt de komende jaren steeds verder uitgebreid.

Schrijfakademie en PlusNederlands
De Schrijfakademie is onderdeel van een breder plusprogramma voor het schoolvak Nederlands, PlusNederlands. Daarin naast een SchrijfAkademie ook een Olympiade en Onderzoekslab.

Contact
Heb je vragen, of wil je meedoen? Mail met ons (info@plusnederlands.nl). Als je zelf een oefening aan wilt leveren, vind je hier tips om een oefening te maken.

Colofon
Afbeelding homepage Schrijfakademie: ‘Intocht van het alfabet in Rome’, Ben Joosten, 2007, gereproduceerd met toestemming van de erven Joosten, met dank aan mevrouw Joosten-Eerdmans en uitgeverij Vantilt.
Overige afbeeldingen: alle gekozen omdat ze vrij hergebruikt mogen worden van de oorspronkelijke makers.
Teksten en teksfragmenten: alle opgenomen met bronvermelding en/of expliciete toestemming van de rechthebbenden.