Schrijfakademie in het kort

Wat leer je hier?
De Schrijfakademie gaat er vanuit dat je schrijven kunt leren, door te oefenen van techniek en inhoud. En door te leren lezen als een schrijver. Elke oefening heeft een vaste volgorde: schrijven, lezen, herschrijven. Een vaste volgorde in de oefeningen is er niet. Kies een oefening die je wat lijkt, en begin! Zo krijg je stukje bij beetjes de verhalen die je in je hebt zitten, uit je pen.

Wie maakt dit?
De Schrijfakademie wordt gecoördineerd door prof. dr. Els Stronks (Universiteit Utrecht) en is een initiatief van alle universitaire opleidingen Nederlandse taal en cultuur, middelbare schooldocenten, schrijvers, uitgeverijen en schrijversorganisaties. De Schrijfakademie is in aanbouw, wordt de komende jaren steeds verder uitgebreid.

Contact?
Heb je vragen, of wil je meedoen? Mail met ons (info@plusnederlands.nl). Als je zelf een oefening aan wilt leveren, vind je hier tips om een oefening te maken.

Colofon
Afbeelding homepage Schrijfakademie: ‘Intocht van het alfabet in Rome’, Ben Joosten, 2007, gereproduceerd met toestemming van de erven Joosten, met dank aan mevrouw Joosten-Eerdmans en uitgeverij Vantilt.
Overige afbeeldingen: alle gekozen omdat ze vrij hergebruikt mogen worden van de oorspronkelijke makers.
Teksten en teksfragmenten: alle opgenomen met bronvermelding en/of expliciete toestemming van de rechthebbenden.